Tällä kertaa lukeminen on helpompaa, koska käytän omaa läppäriäni. Siksi ä ja ö on taas käytössä. :) Pitkää selitystä tästä ei tule, koska ohjelma jatkuu... 15min päästä. Ja kuvia ette vieläkään saa, koska en ole siirtänyt niitä koneelle aiemmin eikä nyt enää ehdi.

Perjantaina lähdimme vihdoin valmennusleirille, joka on n. 30min ajomatkan päässä Quitosta. Edelleen ollaan korkealla vuorilla, mutta ajomatkalla korviin sattui, kun korkeus vaihtui niin nopeasti. Ecuadorilainen liikenne on ihan sekoa! Liikennesääntöjä ei ole tai sitten kukaan ei niitä tiedä, autot ajelevat keskellä kaistoja ja tööttäily kuuluu ajamiseen. Yksikään auto ei liiku sataa metriä enempää pitämättä meteliä torvellaan! Ihmisetkin ylittävät teitä mistä sattuu ja kävelevät autojen keskellä.

Saapumisvalmennus on mennyt hyvin, täällä on kerrottu paljon kaikkea hyödyllistä ja kerrattu vanhojakin asioita. Lisäksi saimme "Survival Spanish" -tunnin, jotta kaikki peruslauseet on hallussa. Samalla opimme slangisanoja, joita täällä kuulemma käytetään paljon (mutta joita ei löydy sanakirjoista).

Vielä ei tunnu siltä, että olisi Ecuadorissa, koska kaikki puhuvat ja ymmärtävät englantia. Lisäksi täällä on parikymmentä saksalaista, joten saksaakin on kuultu paljon. Espanjaa ei niinkään, koska vapaaehtoiset puhuvat englantia meille.

Santo Domingo, kaupunki jonne menen, on rannikolla (ja vuoristossa :D), joten menen kouluun kesken lukuvuoden. Lomaa on enemmän kuin vuorilla, nimittäin koko helmi- ja maaliskuu. Lisäksi rannikolla puhutaan nopeammin kuin vuoristossa... Hehe?

Kumbaya on laaksossa, joten vuoret ympäröivät joka suunnasta. Aivan majapaikkamme takana on rotko, jonne olemme jo hukanneet kaksi palloa. No, se siitä futiksen pelaamisesta.